O zi de Paști plăcută, ca aspect meteo.

De la ultimele rulări ale modelelor atmosferice de duminică și până astăzi au intervenit unele modificări, din fericire, îmbucurătoare pentru toți. Conform ultimului model atmosferic, întreaga Moldovă va fi caracterizată de o vreme caldă în prima zi de Paști.

Dacă pe estimarea de duminică se întrevedeau maxime modeste, spre bucuria tuturor, prima zi de Paști (cât și 1 mai), vor aduce maxime nesperat de plăcute. Astfel, cele mai scăzute valori, de 15…18°C sunt de așteptat în zona deluroasă din nord-vest și 22…23°C în nordul, centrul și sudul provinciei.

De asemeni, și noaptea de Înviere va fi caldă, cu minime ce se vor încadra între 2…3°C în depresiuni și 10…12°C prin estul și sudul provinciei.

maxime pasti md

Ca aspect, vremea va fi una potrivită pentru un debut de florar, cu șanse de ploi temporare însoțite de descărcări electrice în cursul după-amiezelor. Probabilitatea cea mai crescută a acestora va fi în centrul și nordul Moldovei. Excepție de la această regulă nu vor face nici ariile deluroase și montane din vestul provinciei.

Vântul va sufla din sector predominant sudic, cu unele intensificări în centrul, sudul și estul Moldovei. La munte, acesta va sufla, temporar, tare, amplificând senzația de rece.

Rezumat: Spre bucuria tuturor, de la ultimele modelări atmosferice au apărut unele schimbări în evoluția vremii, schimbări care ne vor bucura. Ca urmare, este de așteptat o vreme potrivită pentru un început de mai, cu maxime situate în jurul valorii de 18…22°C în majoritatea regiunilor.

În cursul după-amiezelor, în centrul, nordul și vestul Moldovei, cresc șansele pentru câteva reprize de ploaie, însoțite și de descărcări electrice.

Pe ansamblu, în cea mai mare parte a Moldovei urmează o primă zi de Paști potrivită pentru plimbări în aer liber.