După vremea caldă urmează o răcire, însoțită de ploi, ninsori și vânt

După această zi de 2 februarie 2016, caracterizată de o vreme caldă și plăcută pentru data din calendar, de mâine după-amiază tabloul meteo se va schimba. Schimbarea va consta într-o răcire a vremii, dar și așa vremea va continua să fie mai caldă pentru început de februarie.

Răspunzător pentru răcirea de față va fi avansul către est și sud-est a unui front atmosferic rece, asociat unei depresiuni atlantice (despre acesta s-a mai discutat și în postările precedente). Astăzi, 2.II, când ne-am bucurat de o zi demnă de mărțișor, peste regiunile nord-vestice ale Europei vremea s-a răcit simțitor.

De altfel, se observă și pe materialul de față (sursa: sat24.com/metoffice.gov.uk) extinderea frontului rece (marcat cu un arc de cerc și triunghiuri) din zona geografică a Olandei și până la nord de Arh. Azoric.

2 feb 2016 12utc

Pentru Moldova, frontul rece amintit va caracteriza vremea începând de mâine după-amiază (nordul și centrul provinciei) și în cursul serii (partea sudică și sud-estică a acesteia). Aferent frontului vor fi și precipitații ce vor avea și caracter de aversă, cât și o scădere evidentă a temperaturilor.

Joi, întreaga Moldovă se va situa în spatele acestui front, condiții în care, în zonele deluroase și montane din vestul și nord-vestul acesteia să apară și precipitațiile solide.

Bonus, cum e și firesc la trecerea unui front atmosferic rece, și vântul va prezenta unele intensificări, sporind senzația de rece. La munte, acesta va sufla tare, viscolind ninsoarea.

Bucurați-vă de vremea caldă, deși mai agitată spre deosebire de azi, fiindcă urmează un proces de răcire, însoțit de precipitații, predominant ploi în zonele joase. În zonele deluroase și montane din vestul și nord-vestul provinciei, pe lângă ploi, vor fi și ninsori.