Ultima zi a lui 2015 în Moldova … văzută din satelit

  Spre deosebire de Crăciun, în ajun de Anul Nou, vremea s-a conformat cu data din calendar, cel puțin, ca aspect termic.

  Nici zăpada nu mai constituie chiar o raritate ca extindere, comparativ cu ce am avut în urmă cu o săptămână. Astfel, conform imaginii satelitare MODIS (terra, rezoluție pixel 250 m) de la ora locală 13:30, se pot distinge arii vaste acoperite cu zăpadă în vestul și nord-vestul Moldovei. Ce-i drept, grosimea stratului de zăpadă este redusă, de sub 5 cm în zonele joase, situate la sub 1300-1400 m.

zapada 31 12 2015

  Restul provinciei, caracterizat, de asemenea, de valori termice scăzute, nu a mai beneficiat și de un strat de zăpadă, fie el și efemer.

 Ca o estimare, din week-end – începutul săptămânii viitoare, regiunile sudice ale Moldovei se pare că vor beneficia de un surplus de zăpadă, chiar consistent în zona Vrancei, unde se așteaptă și 10…15 cm.

În rest, ninsorile vor fi locale, ca urmare și stratul de zăpadă nu va fi la fel de generos comparativ cu regiunile sud-vestice, amintite.

  Despre ceea ce urmează de pe 3 ianuarie 2016 încolo, vom detalia în următoarele zile, pe măsură ce vom avea informații cu un grad de încredere mult mai ridicat comparativ cu cele din acest moment.

Întreaga echipă Meteo Moldova vă urează un An Nou Fericit, îmbelșugat și plin de împliniri!