Stratul de zăpadă în Moldova la cumpăna dintre ani

  Despre iminența răcirii ce se va produce în cursul săptămânii în curs nu mai constituie o noutate pentru nimeni. Mulți, în acest moment, se vor întreba dacă răcirea în cauză va fi însoțită și de zăpadă.

  De știut că la acest capitol, al distribuției stratului de zăpadă, nu vom fi prea departe de ceea ce am avut de Crăciun.

Totuși, în urma fulguielilor așteptate de marți și până la noaptea dintre ani, este de așteptat depunerea unui strat subțire de zăpadă, cu precădere, în regiunile deluroase din vestul provinciei.

Ceva strat de zăpadă se va așterne, pe arii restrânse, și în Podișul Central Moldovenesc cât și la est de Prut, în Podișul Codrilor.

zapada_1_01_2016

Pentru restul Moldovei, stratul de zăpadă va fi discontinuu (< 1 cm) sau inexistent.

  Din nou, cea mai priveligiată parte a Moldovei va fi cea aferentă Munților Vrancei, aici vor fi de așteptat grosimi destul de generoase ale stratului de zăpadă, spre deosebire de restul regiunii, grosimi ce se vor situa în jurul a 30 de cm.

  Spre deosebire de Crăciun, pe fondul temperaturilor scăzute, pe pârtiile de schi vor putea functiona și instalațiile de producere a zăpezii, motiv de bucurie pentru împătimiții sporturilor de iarnă.