Estimare meteo Moldova 24-26 ianuarie 2014

Vineri 24 ianuarie 2014

Cerul va fi predominant noros în majoritatea zonelor, iar din cursul după-amiezii se vor semnala și precipitații slabe exclusiv sub formă de ninsoare, acestea vor crește în intensitate în cursul serii și al nopții.

Temperaturile maxime se vor încadra între -12…-10°C în nordul și nord-estul provinciei și -3…-2°C prin sud. Minimele vor fi cuprinse între -15…-14°C în nord-est și depresiunile din nord-vestul extrem și -7…-5°C prin sudul extrem al Moldovei.

Vântul va sufla moderat în majoritatea regiunilor, din sector predominant estic, sporind senzația de rece. La munte, cât și prin centrul, estul și sudul provinciei, acesta poate atinge și viteze de 30…50 km/h. Presiunea atmosferică va fi în scădere, mai evidentă,  începând cu orele amiezii.

24ian2014_01

Sâmbătă 25 ianuarie 2014

Cerul va fi predominant noros și aria ninsorilor se va extinde în cea mai mare parte a Moldovei. De menționat că în regiunile sudice, centrale și deluroase din vest putem vorbi de ninsori mai însemnate cantitativ. Acestea vor fi și viscolite, mai ales în sudul și centrul provinciei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13…-11°C prin nord și nord-est și -6…-5°C prin sudul extrem. Minimele se vor încadra între -16…-14°C în nordul, nord-estul și depresiunile din nord-vest și -7…-5°C prin sud și sud-est.

Vântul va fi activ în majoritatea regiunilor, iar în centrul, sudul și estul Moldovei acesta va atinge, la rafală, și viteze de 40…60km/h, accentuând senzația de rece. Presiunea atmosferică va continua să scadă ușor, mai ales în sudul, sud-estul și centrul provinciei.

24ian2014_02

Duminică 26 ianuarie 2014

Ninsorile vor continua și în cursul acestei zile, cu precădere în prima parte a intervalului, urmând ca după amiază, acestea să slăbească în intensitate și vor fi în restrângere treptată. Vântul va continua să prezinte unele intensificări, viscolind ninsoarea cât și accentuarea senzației de rece.

Maximele vor porni de la -10…-8°C în nord și se vor opri la cel mult -6…-4°C prin sud-est. Minimele vor fi cuprinse între -20…-18°C în depresiunile din nord-vest și -11…-8°C prin sud-est.

Presiunea atmosferică va fi în creștere, mai evidentă în regiunile nord-vestice.

24ian2014_03

Așa cum s-a văzut, ne așteaptă un prim week-end de iarnă adevărată (ninsori, ger, polei, viscol), asta după ce mai bine de jumătate din această iarnă a fost caracterizată de o vreme de toamnă.