Estimare meteo Moldova 17-19 ianuarie 2014

Vineri 17 ianuarie 2014

Cerul va fi mai mult acoperit în majoritatea regiunilor însă vorbim de formaţiuni noroase  stratiforme care pot genera burniţă sau ploi slabe.

Termic, vorbim de o vreme caldă pentru mijloc de ianuarie în toată Moldova, cu maxime ce vor fi cuprinse între 2…3°C în zona deluroasă din nord-vestul extrem şi 8…10°C în sud-vestul provinciei. Minimele, şi acestea ridicate pentru data din calendar, vor porni de la -4°C în depresiunile din nord-vestul extrem şi 2…3°C prin sudul extrem.

Vântul va sufla slab până la moderat în majoritatea regiunilor din sector predominant sud-sud-estic. Presiunea atmosferică va avea o tendinţă uşoară de scădere, mai evidentă în nord-vest, nord şi nord-est.

17ian2014_01

Sâmbătă 18 ianuarie 2014

Vorbim, în continuare, de o vreme mohorâtă în majoritatea regiunilor cât şi de ploi slabe iar în zonele înalte de munte şi de fulguială.

Temperaturile, şi aşa ridicate, vor avea o tendinţă de creştere evidentă, astfel că amiaza acestei zile va aduce maxime cuprinse între 3…4°C în zona deluroasă din nord-vest şi 13…14°C în sud-est. Minimele vor fi cuprinse între -4…-3°C în depresiunile din nord-vest şi 3…4°C în sud cât şi prin zona aferentă Câmpiei Jijia.

Vântul va sufla slab până la moderat în majoritatea regiunilor, din sector predominant vest-nord-vestic. Presiunea atmosferică va fi în creştere, îndeosebi în regiunile nord-estice în a doua parte a intervalului.

17ian2014_02

Duminică 19 ianuarie 2014

Vremea mohorâtă nu dă semne de retragere nici în ultima zi a acestei săptămâni. În aceste condiţii, vorbim de ploi slabe sau burniţă în cea mai mare parte a Moldovei, iar în zonele montane cât şi prin nord-estul acesteia, şi de ninsoare, îndeosebi din a doua parte a intervalului.

Temperaturile vor marca o scădere în majoritatea zonelor, mai evidentă în nord-est. Astfel, această zi va propune maxime de la -2…0°C în regiunile nord-estice şi 6…8°C în zonele deluroase din sud-vest. Minimele vor fi cuprinse între -3…-2°C în nord-est şi est şi 3…4°C în regiunile deluroase din sud-vestul extrem.

Vântul va sufla slab până la cel mult moderat în toată provincia, din sector predominant estic. Presiunea atmosferică va fi în scădere, îndeosebi din a doua parte a zilei.

17ian2014_03

Pe ansamblu, urmează încă un week-end cald de ianuarie, însă cu un cer predominant acoperit cu nori joşi, stratiformi. În aceste condiţii sunt şanse de ploi slabe sau burniţe.

Elementul de noutate îl constituie a doua parte a zilei de duminică, când prin nord-estul provinciei, vremea se va răci apreciabil şi vor fi condiţii şi de precipitaţii mixte.