Estimare meteo Moldova 13-15 decembrie 2013

Vineri 13 decembrie 2013

Cerul va fi variabil spre mai mult acoperit în regiunile joase, văi şi depresiuni, condiţii în care sunt posibile burniţe sau chiar ploi slabe. În rest, cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0…1°C în centrul, nordul şi estul provinciei şi până spre 4…5°C în zonele deluroase din vest, asta în condiţiile unui cer degajat de nori. Minimele vor porni de la -6…-4°C în zona depresionară din nord-vest şi se vor opri la 1…2°C prin sudul Moldovei.

Vântul va sufla slab până la cel mult moderat, din sector predominant vest-nord-vestic. Presiunea atmosferică, deşi situată la valori ridicate, va continua să crească uşor pe parcursul zilei, mai evident, în partea vestică a Moldovei.

13dec_2013_01

Sâmbătă 14 decembrie 2013

Vremea va fi, în continuare, mohorâtă, cu nori stratiformi, burniţă sau chiar ploaie slabă în regiunile joase, văi şi depresiuni şi predominant frumoasă în rest.

Maximele, similare cu cele din ziua anterioară, vor fi cuprinse între -1…0°C în regiunile nord-estice şi 3…5°C în zona deluroasă din sud-vestul Moldovei. Minimele se vor încadra între -3…-2°C în depresiuni şi 0…1°C prin sud dar şi prin zona centrală.

Vântul va sufla slab în majoritatea zonelor din sector predominant nord-nord-vestic. Presiunea atmosferică, în continuare ridicată, nu va avea fluctuaţii importante.

13dec_2013_02

Duminică 15 decembrie 2013

Ultima zi a săptămânii se va caracteriza printr-o vreme însorită în zona vestică a Moldovei iar în est e posibil să se formeze nori stratiformi, aceştia vor fi asociaţi şi cu burniţă.

Valorile maxime de temperatură vor porni de la 0…1°C prin est, centru şi nord-est şi se vor opri la 3…5°C în zona deluroasă din vest. Minimele vor fi cuprinse între -4…-3°C în depresiunile din nord-vest dar şi prin est şi nord-est şi 0…1°C prin sud-vest.

Vântul va sufla slab până la cel mult moderat, din sector predominant sudic. Presiunea atmosferică, deşi

13dec_2013_03

Pe ansamblu, urmează trei zile cu temperaturi generoase pentru luna decembrie, îndeosebi în zonele deluroase din vest,  însă cu o vreme mohorâtă în zonele joase şi frumoasă în rest.