Estimare meteo Moldova 8-10 noiembrie 2013

Vineri 8 noiembrie 2013

Deşi ne apropiem de finalul primei decade din ultima lună de toamnă, vremea va fi mai mult decât plăcută pentru această perioadă a anului. În aceste condiţii putem vorbi de un cer variabil spre mai mult senin în zonele deluroase din vestul Moldovei. În rest, ceaţa matinală poate persista până spre orele prânzului. Totuşi, prin nordul provinciei vor fi unele înnorări însă şansele de ploaie vor fi reduse.

Maxime vor porni de la 10…12˚C în zona deluroasă din nord-vestul extrem şi se vor opri la 16…17˚C în zonele situate la vest de râul Siret. Minimele vor fi cuprinse între 2…3˚C în depresiunile din Carpaţii Orientali şi 9…10˚C prin sudul extrem al provinciei.

Vântul va sufla moderat în cea mai mare parte a Moldovei, cu intensificări mai susţinute în regiunile centrale, estice cât şi în zona montană înaltă, din sector predominant sud-estic. Presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere, mai evidentă în vestul şi nord-vestul Moldovei.

7nov_2013_1

Sâmbătă 9 noiembrie 2013

Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor, cu menţiunea că, în zonele joase, văi şi depresiuni, noaptea şi dimineaţa se va forma ceaţă, care poate persista până spre orele amiezii. Aceasta poate fi asociată şi cu burniţă.

Temperaturile maxime par a mai câştiga unul sau două grade, astfel că, amiaza va aduce valori termice cuprinse între 13˚C în nord-estul extrem şi 17…18˚C în zona deluroasă din Moldova Apuseană. Minimele, în creştere uşoară comparativ cu ultima noapte, vor fi cuprinse între 4…5˚C în depresiunile din Carpaţii Orientali şi 10…11˚C în sud şi sud-estul extrem.

Vântul va sufla slab până la moderat din sector predominant sudic în cea mai mare parte a Moldovei, cu intensificări în centru cât şi în zona montană înaltă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

7nov_2013_2

Duminică 10 noiembrie 2013

În prima parte a intervalului cerul va fi variabil, urmând ca din a doua parte, în vestul şi nord-vestul Moldovei, înnorările să ocupe arii de în ce în ce mai extinse iar către orele serii şi în primele ore ale nopţii să plouă slab. În rest, înnorări temporare şi condiţii reduse de ploaie. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase, e posibilă formarea ceaţii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12…13˚C în nord-estul şi zona deluroasă din nord-vestul extrem  şi 16…17˚C în jumătatea sudică a Podişului Sucevei cât şi prin sud-vest. Minimele vor porni de la 4…5˚C în depresiuni şi se vor opri la 10…11˚C prin sudul extrem al Moldovei.

Vântul va sufla moderat în majoritatea zonelor din sector predominant sud-estic cu intenificări mai susţinute în nordul, centrul, estul cât şi în zona montană înaltă. În toate aceste zone, la rafală, vântul poate atinge viteze de 30-40km/h. Presiunea atmosferică va fi în scădere, mai pronunţată în vestul şi nordul Moldovei.

7nov_2013_3

Urmează, din ce se poate observa, încă un week-end plăcut de toamnă în toată Moldova, singurul incovenient: ceaţa şi burniţa matinală din zonele joase, care poate persista până spre orele amiezii.