Estimare meteo Moldova 15-17 noiembrie 2013

Vineri 15 noiembrie 2013

Cerul va fi variabil în majoritatea zonelor, însă, în zonele joase, văi şi depresiuni, noaptea şi dimineaţa se va produce ceaţă şi/sau nori stratiformi, aceştia vor fi asociaţi şi cu burniţă sau chiar ploaie slabă.

Temperaturile maxime vor porni de la 5…6°C în nordul, nord-estul şi nord-vestul extrem şi se vor opri la 8…9°C în sud. Minimele vor fi cuprinse între -2…-1°C în depresiunile din Carpaţii Orientali şi 2…3°C în sudul extrem.

Vântul va sufla slab până la moderat în majoritatea zonelor din sector predominant sud-estic. Presiunea atmosferică, deşi ridicată, nu va suferi variaţii semnificative.

14nov_2013_01

Sâmbătă 16 noiembrie 2013

La nivelul Moldovei, aceeaşi vreme cu cer variabil în zonele deluroase din vest şi predominant acoperit în rest, în aceste ultime regiuni, aceiaşi nori stratiformi asociaţi cu burniţă sau chiar ploaie slabă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5°C în nord-estul şi nordul extrem şi cel mult 8…9°C, posibil, chiar şi 10°C în zona deluroasă din partea apuseană a Moldovei, aici, în condiţii de cer variabil spre mai mult senin. Minimele se vor încadra între -2°C în depresiunile din Carpaţii Orientali şi prin estul extrem şi cel mult 2°C prin sud.

Vântul va sufla slab până la cel mult moderat din sector predominant vest-nord-vest. Presiunea atmosferică, în continuare mai ridicată, nu va suferi fluctuaţii importante pe întreaga durată a zilei.

14nov_2013_02

Duminică 17 noiembrie 2013

Ultima zi a săptămânii se va încheia cu ceaţă şi/sau nori stratiformi, toate acestea vor fi asociate şi cu burniţă sau ploaie slabă. Spre orele amiezii, soarele se poate arăta pe arii mult mai extinse comparativ cu ultimele două zile.

Maximele, în creştere uşoară în toată Moldova, vor fi cuprinse între 7…8°C în zonele joase din nord-est, est şi centru şi 11…12°C în zona deluroasă din Moldova Apuseană. Minimele, similare cu cele din ultimele nopţi, vor porni de la -1°C în depresiunile din Carpaţii Orientali şi cel mult 3°C în sud şi sud-vestul extrem.

Vântul va sufla slab până la cel mult moderat în majoritatea zonelor, din sector predominant vestic. Presiunea atmosferică se va păstra la aceleaşi valori ridicate ca şi în ultimele două zile.

14nov_2013_03

Urmează un week-end cu o vreme normală pentru mijloc de noiembrie în toată Moldova, şi anume, nopţi cu temperaturi situate în jurul pragului de îngheţ pe arii extinse, la care se adaugă ceaţa sau/şi norii stratiformi ce pot genera burniţă sau chiar ploaie slabă, îndeosebi în zonele joase, până spre orele amiezii. Spre final, soarele se va arăta pe arii din ce în ce mai extinse, motiv pentru care duminică vom avea maxime plăcute pentru această peioadă a anului.