Drumuri blocate de zăpadă

Circulaţia pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila a fost închisă în totalitate, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, în judeţul Buzău, din cauza viscolului puternic. Drumul Naţional 22 Râmnicu Sărat-Brăila a fost închis iniţial pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, iar în jurul orei 22.00 şoseaua a fost blocată pentru toate tipurile de masini, în condiţiile în care vantul puternic viscoleşte zăpada, iar drumarii nu pot să intervina. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri (CNADNR), împreuna cu Poliţia Rutieră şi Autoritatea Rutieră Română au hotarat, sâmbătă, închiderea DN 23B din judeţul Vrancea, între localitatile Măicăneşti şi Ciorăşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Al treilea drum blocat este Costeşti-Padina din judeţul Buzău (Sursa: CNADNR). În orele viitoare vor mai apărea drumuri blocate în tot SE ţării.

Duminică 23 ianuarie, începând cu ora 14 a fost restricţionat traficul rutier pentru maşinile de peste 3,5 tone, pe drumul naţional 2 în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi.

Referitor la drumul Râmnicu Sărat-Brăila, acest pare ca a fost proiectat ca să fie primul drum blocat de viscol în ţa ra noastră. Traseul său este pefect perpendicular pe direcţia vântului în condiţii de viscol. Fie că este în debleu, fie în rambleu, toată zăpada de pe câmp este adunată la nivelul drumului.